Prečo je značka Elodie Details taká výnimočná?

Napísal(a) spravca 14.11.2017 0 komentárov Blog,

Poslaním Elodie Details je pokúsiť sa pozdvihnúť všetky tie maličkosti každodenného života dieťaťa do štýlových doplnkov.

 

História

 

Spoločnosť Elodie Details vznikla v roku 2006 v Štokholme. Založila ju Linda Sätterströmova, v čase, keď sa narodila jej dcérka (Elodie). V tom čase bol už trh s dizajnovým detským oblečením na vzostupe, no doplnky a produkty dennej spotreby boli stále veľmi nudné. Nájsť nápaditý produkt, na ktorom nebola vytlačená loďka alebo medvedík bolo umením. Doslova na kolene  si Linda začala vyrábať svoje vlastné klipy na cumlíky a čoskoro nimi začala zásobovať miestnych obchodníkov.

 

Na začiatku ju poháňala myšlienka, že klip na cumlík je viac ako len „nástroj“, ktorého cieľom je prichytiť cumlík a zabrániť jeho pádu. Môže byť tiež doplnkom a niečím, s čím je možné sa pochváliť a čo je možné obdivovať. Myšlienka naozaj zasiahla zákazníkov najprv v jej rodnej Škandinávii a následne v celej Európe. Linda postupne pridávala ďalšie produkty a dnes značka ponúka širokú škálu doplnkov pre bábätká a deti, všetko od cumlíka až po kočík.

 

Viac ako desať rokov po založení značky je Linda stále generálnym riaditeľom a hlavným návrhárom tejto značkou.

 

„Ešte stále existuje veľa produktov pre batoľatá a deti, pri ktorých sa zdá, že dizajn nemá pre výrobcov žiaden význam. Nechápeme, prečo to tak musí byť. Tým, že sa staneme rodičmi sa predsa neprestávame zaujímať o dizajn. Spoločnosť Elodie bude naďalej vyhľadávať a zlepšovať tieto produkty“, hovorí Linda.

 

Zdá sa, že rodičia na celom svete súhlasia, keďže výrobky Elodie Details sú dnes predávané v 35 krajinách na všetkých 5 kontinentoch.

 

 

Misia

 

V Elodie Details veria v dôležitosť malých vecí a ich schopnosť urobiť náš každodenný život krajším a zábavnejším. Veria, že osobný štýl nie je otázkou veku. Na to, aby ste sa vyjadrili predsa nemusíte rozprávať!

 

Poslaním Elodie Details je pokúsiť sa pozdvihnúť všetky tie maličkosti každodenného života dieťaťa do štýlových doplnkov.

 

Bezpečnosť a udržateľnosť

 

Trh s výrobkami pre deti je z pochopiteľných dôvodov jedným z najviac regulovaných na svete. Všetci si uvedomujeme, že je dôležité chrániť naše deti pred škodlivými látkami. V Elodie Details sa vždy snažia prekročiť požiadavky stanovené v Európskych bezpečnostných predpisoch, ktoré platia pre ich produkty. Keď si kúpite produkty Elodie Details, vždy si môžete byť istí, že boli vyrobené, otestované a schválené v súlade s týmito normami.

 

Továrne, s ktorými spolupracujú pravidelne navštevujú, aby sa uistili, že sú v súlade s ich požiadavkami z environmentálneho, sociálneho a bezpečnostného hľadiska.

 

Bisfenol A (BPA)

 

Bisphenol A (BPA), zložka plastu, je už istý čas pod medzinárodnou kritikou. V súčasnosti je už platná smernica Európskej komisie, ktorá zakazuje používanie BPA pri výrobe detských fliaš. V Elodie Details už dlho používajú bezpečné alternatívy.                                                                                

 

PVC 

 

Všetky výrobky Elodie Details sú vždy 100% bez PVC.

 

OEKO-TEX® Standard 100 

 

Podieľanie sa na udržateľnej spoločnosti si vyžaduje úsilie a odhodlanie. Najkomplexnejšou iniciatívou Elodie Details v tejto oblasti je ich rozhodnutie v čo najväčšej miere používať (kedykoľvek je to možné) iba certifikované textílie OEKO-TEX® 100. 

OEKO-TEX® Standard 100 je celosvetovo uznávaný testovací a certifikačný systém, ktorý vylučuje alebo prísne reguluje použitie potenciálne škodlivých látok v textilnom priemysle. Štítkom OEKO-TEX® môžu byť označené iba tie výrobky, ktorých všetky komponenty spĺňajú požadované kritéria (vrátane gombíkov, nitov, zipsov, podšívok, ...).

Na rozdiel od niektorých iných štandardov má OEKO-TEX® špecifickú kategóriu pre detské výrobky, ktorá je vo svojich požiadavkách obzvlášť prísna. Je tak zárukou kvality a zdravotnej nezávadnosti.  

 

https://www.babyvillage.sk/elodie-details

 

 

 

Môj komentár