Nová značka: Little Green Radicals

Napísal(a) spravca 09.09.2017 0 komentárov Blog,

Počas jedného chladného dňa stráveného predajom tričiek z organickej a Fairtrade bavlny vymyslel Nick (zakladateľ značky Little Green Radicals) pár humorných sloganov pre detské tričká. A tak to všetko začalo. Písal sa rok 2005 a práve nenápadne vznikala značka Little Green Radicals. Hnacím motorom tejto značky bola od začiatku vášeň pre spravodlivý obchod (Fairtrade) a zvláštny zmysel pre humor jej zakladateľa.

 

Netrvalo to dlho a značka Little Green Radical získala vo svojom segmente ako prvá certifikát Fairtrade na bavlnu vo Veľkej Británii. A samozrejme, bavlna je aj organická (bio).

 

Kvalitné oblečenie pre bábätka a deti vyrobené z Faitrade bio bavlny.

 

 

Fairtrade bavlna

 

Značka Fairtrade znamená, že bavlna bola vyrobená poľnohospodármi, ktorí spĺňajú sociálne, ekonomické a environmentálne normy Fairtrade. Medzi tieto štandardy patrí ochrana práv pracovníkov a životného prostredia. Cena, ktorá je týmto poľnohospodárom platená je garantovaná a jej časť musí byť investovaná späť do komunitných projektov.

 

Bio bavlna

 

Bio bavlna je prírodné vlákno, ktoré je oveľa mäkšie ako bežná bavlna. Je to preto, že vlákna neboli narušené agresívnymi chemikáliami a pesticídmi. Využívanie ekologickej bavlny prináša výhody výrobcom bavlny a životnému prostrediu.

 

Pri zakúpení oblečenia od Little Green Radicals máte vždy istotu, že ide o bio produkt, v ktorom sa nepoužívajú škodlivé chemikálie, ako je chlórové bielidlo, formaldehyd alebo nebezpečné farbivá. To znamená, že oblečenie je mäkšie a lepšie pre deti, najmä pre alergikov. Napokon, pretože nebola bavlna narušená chemikáliami, oblečenie vydrží oveľa dlhšie a po vypraní nestráca farbu.

 

V najnovšej kolekcii AW17 nájdete veselé a kvalitné oblečenie pre deti a bábätká. Okrem krásnych a praktických overalov, nohavíc a šiat vám prinášame aj novinku v našom eshope – bodyčka.

 

Všetky produkty nájdete tu: https://www.babyvillage.sk/little-green-radicals

 

Môj komentár