Ktoré hračky najviac rozvíjajú detské schopnosti?

Napísal(a) spravca 17.01.2018 0 komentárov Blog,

Ktoré hračky najviac rozvíjajú detské schopnosti?

 

Každé dieťa zápasí s inou rýchlosťou fyzického a mentálneho vývoja. Napriek zdedeným predispozíciám však vieme tento vývin urýchliť a odhaliť v našom malom poklade skrytý talent. Najlepším spôsobom je kúpa vhodných hračiek. Ktoré sú tie najobľúbenejšie?

 

 

Do jedného roka 

 

Dieťa sa v prvom štádiu vývinu učí spoznávať tvary a zvuky. Jeho prvé schopnosti môžeme rozvíjať jednoduchými hračkami, ktoré sú vhodné aj na spoznávanie nielen rukou, ale aj ústami. Farebné obrazce, zvieratká, ale i obyčajné hryzadlá môžeme pokojne dieťaťu zveriť do ruky. Uistite sa však, že je hračka kvalitná a nemôže spôsobiť nejaké zdravotné riziká.

 

Okrem toho dieťaťu skvele poslúžia aj závesné kolotoče nad postieľku. Dieťa si zvykne na pohybujúce sa predmety a kolotoč vám pomôže aj s uspávaním prostredníctvom jemných svetiel a podmanivých melódií.

 

Do troch rokov

 

Vo veku do troch rokov môžete dieťaťu kúpiť prvé elektronické hračky, ktoré pri stlačení tlačidla vydávajú zvuky. Dieťa sa tak naučí, ako robia zvieratká, a tie šikovnejšie zvládnu aj prvé písmenká. Niektoré náučné hračky nútia dieťa premýšľať a dokonca mu kladú aj otázky, na ktoré vie odpovedať prostredníctvom tlačidiel na hračke.

 

Ak ste rodina muzikantov, môžete dieťaťu zabezpečiť aj prvý hudobný nástroj. Detský klavír alebo bicie rozvinú potenciálny talent už od toho najútlejšieho veku.

 

Od troch a viac

 

Na prelome troch rokov sa dieťa pomaly uberá do škôlky a v tomto veku dá prednosť aj detskému tabletu alebo klasickej obrázkovej knižke. Nič však nepokazíte ani kvalitnou stavebnicou, kde dieťa môže upustiť uzdu svojej fantázii a stavať tie najväčšie hrady. 

 

V akomkoľvek veku nezabúdajte aj na klasické detské hračky. Sada farbičiek a lopta sú pre deti často cennejšie, ako moderný robot na diaľkové ovládanie.

 

Môj komentár