Chystáme sa do pôrodnice 2. časť: Čo potrebuje vaše bábätko?

Napísal(a) spravca 30.10.2017 0 komentárov Blog,

Chystáme sa do pôrodnice 2. časť: Čo potrebuje vaše bábätko?

 

Váš veľký deň je stále bližšie a bližšie a vy premýšľate, či máte skutočne všetko, čo bude vaše novorodeniatko potrebovať? Ak si nie ste celkom isté, alebo ešte vôbec netušíte, čo treba pre vaše nové bábätko prichystať, prečítajte si náš článok, v ktorom vám radi poradíme.

 

 

 

 

Pred nejakým časom sme sa v našom staršom článku venovali tomu, čo si má do pôrodnice zbaliť mamička pre seba. Ak váš kufor už obsahuje všetko, čo budete pre seba počas pobytu v pôrodnici potrebovať, môžeme sa spolu pustiť do balenia vecí pre vaše novorodeniatko. :)

 

Základné hygienické potreby

 

Medzi základné hygienické potreby, ktoré budete potrebovať pre vaše bábätko patria v prvom rade jednorazové plienky pre novorodencov (1 balenie). Skúste sa v obchode poobzerať po takých, ktoré majú vpredu výrez na pupok, ktorý umožní bezproblémové hojenie sa pupčeka bez toho, aby ho niečo dráždilo.

Okrem plienok si do tašky pre bábätko pribaľte aj mastičku proti zapareninám na zadoček a vlhčené obrúsky či utierky. Takisto si zistite, či nemocnica poskytuje detské prípravky a kozmetiku na kúpanie dieťatka. V prípade, že nie alebo sa vám bežne používané prípravky nepozdávajú, nezabudnite si priniesť vlastné.

 

Oblečenie a čiapočka

 

Oblečenie je nevyhnutnosťou najmä pokiaľ ide o cestu z pôrodnice. Počas pobytu v pôrodnici väčšina nemocníc poskytuje bábätkám základné oblečenie. Aj tak sa vám však vždy v kufri zídu: detské bavlnené body, košieľky alebo dupačky (veľkosť 56), aspoň 2 páry bavlnených ponožiek, teplejšia dečka, zavinovačka a bavlnená čiapočka.

Samozrejme, oblečenie, ktoré budete baliť pre novorodeniatko, sa líši podľa toho, aké je ročné obdobie. Je jasné, že v zime do kufra musíte pribaliť aj bundičku, teplejší kabátik a čiapočka pre dieťa musí byť takisto o čosi hrubšia a teplejšia.

 

Aké materiály oblečenia pre novorodeniatko (ne)zvoliť?

 

Keď budete kupovať oblečenie pre vaše novorodeniatko, určite voľte detské oblečenie z kvalitných bavlnených materiálov. V žiadnom prípade vaše novorodeniatko neobliekajte do košieľok zo syntetických materiálov, vlny či do pleteného oblečenia. Tieto materiály by mohli podráždiť pokožku vašich najmenších. Oblečenie pre novorodeniatko nezabudnite pred odchodom do pôrodnice oprať s minimálnym množstvom pracieho prášku.

No a na záver už len oteckovi pripomeňte, aby nainštaloval to auta autosedačku a čakajte na ten šťastný deň, kedy si domov prinesiete vaše nové zdravé bábätko. :) 

 

Môj komentár