BabyVillage Magazín - Barbora Kyšková

Napísal(a) spravca 08.07.2021 0 komentárov Blog,

Milé maminky,

 

znova sa hlásim s našou (ne)pravidelnou rubrikou BabyVillage Magazín, v ktorom vám spovedám úspešné a zaujímevé maminy. 

Tentokrát sa budeme rozprávať o zdravej strave, materstve a iných zaujímavých veciach s úspešnou foodblogerkou Barborkou. A kto ešte nepozná jej blog ReBarbora - zdravý vegánsky blog, chytro klikajte a inšpirujte sa :)

 

 

1. Barborka ahoj. Povedz nám niečo o sebe.

 

V polovici júla budem mať 41 rokov. Mám úžasného manžela, ktorý je mojim najlepším kamarátom a učiteľom a ešte úžasnejšiu dcéru, ktorá je ešte väčšou učiteľkou. Čiže som vďačná žena obklopená láskou :)
Manžel je učiteľ gitary a ja som momentálne plne oddaná môjmu blogu Rebarbora.blog a mojej Sophii. Tvorím recepty, pre seba a pre klientov, organizujem kurzy a webináre.
Vyrastala som v Nemecku, v Berlíne a v Bratislave v rodnom Slovensku.
Vyštudovala som ekonomickú uviverzitu a ešte pred vysokou školou som absolvovala college v Austrálskom Perthe. Po škole som pracovala v cestovnej kancelárii, potom som pracovala ako sekretárka šéfa logistiky vo VW, ďalej v mikrobiologickom laboratóriu ako asistentka, v direct marketingovej agentúre a v PR agentúre u Alenky Heribanovej, kde som zotrvala asi najdlhšie a najviac som sa tu toho naučila. Dlhé roky som pracovala ako PR manažérka hudobného festivalu Viva Musica!. Milujem hudbu. Už od mala a s manželom máme kapelu s názvom Barbora Bloom. Teraz síce trochu spí, lebo mám iné priority, ale určite neutečie :)
Momentálne žijeme kúsok od Bratislavy, ale stále ma to ťahá niekam ďalej a do prírody, tak uvidíme, kde za pár rokov skončíme.

 

 

 

2. Čo ťa motivovalo k blogovaniu o zdravej (vegánskej) strave? 

 

Písal sa rok 2012 a pamätám si to ako by to bolo dnes. Asi rok predtým som sa stala, vtedy ešte s mojim kamarátom, teraz manželom Lukášom vegetariánka. Neskôr sa k nám a nášmu nového životnému štýlu pridala naša kamarátka Mimi . Obe sme mali veľmi radi jedlo a varenie. Začali sme si vymieňať vegetariánske recepty a akosi sme sa rozhodli, že by bolo fajn si ich niekam ukladať. Tak sme založili blog, ktorý bol najprv myslený iba ako naše ukladacie miesto a priestor na zdieľanie, aby sme si stále neposielali maily a recepty sa nestratili v pošte. Blog sme pomenovali Bite me, čo boli prvé písmená našich mien. Barbora  a Mimi. No a blog začal byť dosť čítaný. Boli sme jeden z prvých foodblogov vôbec. V tomto čase som mala aj reláciu na vlnách rádia FM, Bez mäsa_FM. 

Približne v roku 2017 sa naše foodblogerské cesty s Mimi rozišli, kvôli iným záujmom a v lete v roku 2017 vznikla ReBarbora. Vtedy už som sa stravovala prevažne vegánsky a nadobro sme sa stali vegánskou rodinou, keď sa narodila Sophi. Čo bolo pár mesiacov potom :)
A čo sa týka zdravej stravy, k tej som mala blízko vždy. Nemám rada polotovarové stravovanie, ku ktorému sa bohužiaľ veľmi veľa vegánov uchyľuje. Sama sem tam vyskúšam niečo nové , ale 99% našej stravy je z nazvime to čistých produktov, ovocia, zeleniny, obilnín, semien a orechov. Jednoducho mi záleží na zdraví mojej rodiny a toto je cesta. Plus pozitívne myslenie a eliminácia stresu, čo zatiaľ nemám až tak zmáknuté :)

 

 

 

3. Kedy a prečo sa z teba stala vegánka?

 

Bolo to, keď sa narodila Sophi. Už v tom období som sa prevažne stravovala vegánsky, ale jedla som parmezán, kozie jogurty a zopár iných mliečnych produktov. V skratke, zistila som, že vysadením mliečnych produktov sa zmiernil Sophiin reflux, tak som ich vysadila a nikdy sa k nim nevrátila. Cítila som sa tak oveľa lepšie. 

 

 

              

 

4. Čo ťa na blogovaní najviac baví?


Hm. Veľmi rada odjakživa varím a vymýšľam recepty, ale asi najviac ma teší spätná väzba od ľudí, ktorí mi píšu ako im môj blog zmenil život, ako sa im zdravotne polepšuje a ako sú vďační za inšpirácie. To je pre mňa najviac.

 

 

 

 

5. Aké sú tvoje plány do budúcna?


To nemôžem prezradiť, ale plánov mám veľa. Krásne osobné projekty. Čoskoro snáď budem môcť aspoň jeden vypustiť do éteru. 


6. Ako sa ti darí skĺbiť rolu matky a blogerky. Čo je na tom najťažšie?

 

Popravde chcela by som robiť oveľa viac, ale vždy mi prišla najdôležitejšia dcéra a rodina a potom práca. Aj keď pracovať treba. Preto sa už celkom teším, že ide Sophi od septembra do škôlky a budem sa môcť oveľa viac realizovať a pracovať na svojich projektoch.
A zatiaľ vťahujem Sophi do kúziel kuchyne so mnou alebo pracujem keď je manžel doma alebo všetci spia.

 

 

7. Čo by si odkázala maminám, ktoré uvažujú, že by začali blogovať?

 

Že ak majú svetu čo povedať a robilo by im to radosť, tak smelo do toho. Mne to pomohlo aj k tomu, aby som pri dieťati nezblbla a nemala v hlave iba bábätkovské témy. Mám pri blogovaní a kurzoch, ktoré robím pocit, že vytváram niečo zmysluplné pre ľudí a to mi robí takú radosť, že by som to dopriala cítiť každému.

 

8. Čo ťa v poslednej dobe potešilo?

 

Knihy. Našla som si čas na čítane a milujem to. Najradšej čítam psychologické knihy alebo motivačné. Asi preto, že som túžila stať sa psychologičkou, ale mamina uznala za vhodné, že lepšia bude pre mňa Vysoká škola Ekonomická. Tak si to teraz asi takto kompenzujem 

 

9. Čo ťa v poslednej dobe nahnevalo?

 

Momentálne asi celá táto situácia na svete, ktorá rozdeľuje ľudí. Nemám rada nezhody, vyhýbam sa konfliktným situáciám a rozhovorom, ale aj tak je toho teraz na mňa viac ako dosť. Ale snažím sa existovať len v mojom svete a súžiť s tými, ktorých milujem a ktorým naopak na mne tiež záleží.

 

10. Na čo zaujímavé si natrafila v poslednej dobe (blog, hotel, výlet, podcast, produkt, značku,.....)? 

 

Som veľmi šťastná, že u nás stále vznikajú nové veci a ľudia sa neboja aj tak trochu riskovať a vytvárať niečo pekné, zo srdca. Naposledy som takto U Dobrožrúta objavila kozmetickú organickú značku PO-ETI-KO. Kúpila som si šľahané maslo na telo s mandľovým olejom a ružou a okamžite som si zamilovala aj ostatné ich produkty. Neskutočne funkčné, voňavé a s krásnym posolstvom k tomu. 

 

11. Čo by si urobila alebo kam by si šla, ak by si mala od zajtra týždeň len pre seba?

 

Toto je zákerná otázka :) Asi by som išla niekam na chatu k lesu a písala a tvorila. Popri tom oddychovala, veľa čítala a každú hodinu by som volala domov ako sa majú, lebo by mi už cestou na samotu chýbali.

 

12. Čo by si zmenila alebo urobila inak, ak by si sa mohla vrátiť v čase?

 

Vôbec nič. Ja verím v to, že všetko v živote je tak ako má byť. Takže som presne tam, kde sa mám nachádzať a čím som staršia, tým sa učím viac vnímať a počúvať samú seba. Ver tomu, spravila som v živote veľa chýb a hlúpostí, ale nič by som nechcela vrátiť späť. Zo všetkého som sa niečo dôležité naučila.

 

Použité fotky: Archív Barbory Kyškovej

Facebook: https://www.facebook.com/ReBarborablog

Instagram: https://www.instagram.com/rebarboraveganblog/

Môj komentár