Kupujeme fusak. Ako vybrať ten správny a na čo prihliadať?

Napísal(a) spravca 25.09.2017 0 komentárov Blog,

Kupujeme fusak. Ako vybrať ten správny a na čo prihliadať?

 

Leto sa pomaly, ale isto chýli ku koncu, a tak nastáva čas uvažovať, do čoho oblečiete vaše bábätko v chladnejšom počasí. Fusak je ideálne riešenie do kočíka, sánok aj autosedačky. Viete, ako vybrať ten správny?

 

 

V súčasnosti máte na výber z viacerých typov fusakov. Nie každý fusak sa hodí do mínusových teplôt či na jesennú prechádzku, záleží aj na tvare a type kočíka, do ktorého plánujete fusak umiestniť a tiež treba prihliadať aj na materiál fusaku.

 

Je niekoľko kritérií, ktoré by mal dobrý fusak spĺňať. Fusak pre vaše bábätko by mal byť:

  • pohodlný,
  • vode a vetru odolný,
  • jednoduchý na údržbu a čistenie,
  • multifunkčný – využiteľný v kočíku, autosedačke aj sánkach,
  • z kvalitných materiálov,
  • priedušný.

Aký materiál fusaku zvoliť?

 

Nedá sa povedať, že by bol jeden materiál výrazne lepší ako druhý a pravdepodobne aj tak rozhodnú preferencie mamičky. Niektoré uprednostňujú čisto prírodné materiály, iné zase kvalitné umelé materiály. Vo všeobecnosti by sa dalo povedať, že ak žijete na južnom Slovensku, vhodným materiálom fusaku pre vaše dieťatko bude kombinácia syntetických látok (napr. polyester) a fleecu, ktorý bude vo vnútri vaše dieťatko zohrievať.

 

Do horského prostredia a skutočne chladnej zimy by sme vám zase odporúčali napr. fusaky s výplňou z ovčej vlny alebo páperové fusaky. Páperová výplň fusaku sa skvele prispôsobí malému telíčku vášho drobčeka a obklopí ho teplom. Páperový fusak je síce pomerne objemný, avšak pri cestovaní ho viete jednoducho zbaliť aj do malého balíčka. A nemusíte sa báť toho, že by sa páperový fusak udržiaval a čistil náročnejšie ako fusaky z umelých materiálov. Možno ho dokonca aj prať v práčke a sušiť v sušičke.

 

Nepodceňte správnu veľkosť

 

Všetci dobre vieme, že bábätká rastú ako z vody. Úlohou fusaku je však nielen to, aby im v chladnejšom počasí nebolo zima, ale aj to, aby sa v ňom cítili pohodlne. Pohodlie závisí aj od toho, akú veľkosť fusaku zvolíte. Nezabúdajte, že fusak nemôže byť vášmu drobčekovi tesný, musí sa v ňom vedieť aj poriadne natiahnuť a fusak musí byť pripravený aj na to, že vaše bábätko bude už o pár mesiacov o čosi väčšie.

 

Preto sú častou voľbou mamičiek fusaky s predĺženou veľkosťou s odopínacím predným dielom. Ten môžete v lete či v teplejších jesenných dňoch odopnúť a dieťatko si môže v kočíku stále urobiť dokonalé pohodlie.

 

No a pokiaľ ide o farbu a vzor, to už je skutočne len na vkuse mamičky. :) Dôležité je, aby bol fusak praktický, dal sa využiť nielen v kočíku, ale aj v autosedačke, dostatočne veľký, nech vám vydrží aj do budúcej zimy a aby dieťatko udržiaval v teple.

 

Ak práve hľadáte kvalitné fusaky, môžete nazrieť aj do ponuky nášho e-shopu, v ktorom ich máme v ponuke viac ako dosť. :)

 

 

 

Môj komentár