5 vecí, bez ktorých sa nezaobíde ani jeden prváčik

Napísal(a) spravca 12.10.2017 0 komentárov Blog,

5 vecí, bez ktorých sa nezaobíde ani jeden prváčik

 

Aj vy už máte doma veľkého prváčika? Tak potom pravdepodobne okrem toho, že nemôžete uveriť, ako ten čas plynie, nemôžete uveriť ani tomu, čo všetko zrazu potrebuje do školy. Aby sme vám s tým pomohli, pripravili sme si pre vás krátky zoznam 5 základných vecí, na ktoré nemôžete zabudnúť.

 

 

Aj vám sa zdá, že keď ste vy nastupovali do školy, tak ste toho toľko nepotrebovali? Hoci sa vám možno zdá, že váš prváčik potrebuje oveľa viac vecí, ako ste kedy nosili do školy vy, určite netreba podceňovať ich význam. Medzi základné veci, ktoré musí vaše dieťa pri nástupe do školy mať, patria:

 

1. Základné školské pomôcky

 

Ak chystáte do školy prvé dieťatko, pripravte sa na to, že škola vám neposkytne nič iné iba učebnice. Medzi základné školské  pomôcky, ktoré teda budete musieť pre vášho prváčika nakúpiť, patria:

  • zošity (počet závisí, samozrejme, od jednotlivých vyučovacích predmetov. Netreba zabúdať ani na „špeciálny“ notový zošit a malý slovníček),
  • peračník a písacie potreby (modré perá, farebné perá, ceruzky, guma, strúhadlo, pravítko, nožnice a pastelky),
  • pomôcky na výtvarnú výchovu (výbava na výtvarnú sa môže líšiť aj podľa možností školy, niekde dieťa nepotrebuje špeciálnu výbavu, inde mu musíte nakúpiť všetko: vodové farby, štetce, pohárik na vodu, papiere, výkresy…).

 

2. Hygienické potreby

 

Medzi základné hygienické potreby, ktoré bude váš prváčik potrebovať jednoznačne patria toaletný papier, tekuté mydlo, uteráčik, ktorý sa dá zavesiť a, samozrejme, pekné vrecko či batôžtek, do ktorých si to váš prváčik všetko schová a kde bude mať veci vždy poruke.

 

3. Správne detské oblečenie na telesnú výchovu

 

Tu by ste mali upriamiť vašu pozornosť najmä na kvalitné topánky a detské oblečenie, ktoré bude vzdušné, ľahké a vaše dieťa sa v ňom príliš nespotí. Potrebovať budete tepláky alebo krátke nohavice, biele tričko s krátkym rukávom, kvalitnú športovú obuv a mikinu. No a znova takisto vrecko, do ktorého si prváčik športové potreby zabalí.

 

4. Školskú tašku, ktorá bude chrániť chrbticu vášho prváčika

 

Školská taška je úplným základom a pravdepodobne by ste ju mali vyberať ako prvú. Pri výbere by ste mali voliť také školské tašky, ktoré sú ľahké, zbytočne svojou vlastnou váhou nezaťažia chrbátik vášho prváčika a školská taška by mala takisto zodpovedať veľkosti dieťaťa.

 

Dôležité sú aj bezpečnostné prvky na školskej taške. Ide o farby na taške, reflexné prvky, obrázky a podobne. No a pokiaľ je to možné, je vhodné, aby mala taška pre prváčika pevnú a anatomicky tvarovanú chrbtovú časť. Tak sa nemusíte obávať, že by škodila chrbátiku vášho dieťaťa.

 

5. Vhodne zvolené prezuvky a pekný desiatový box plný zdravej desiatej

 

Pri nákupe pomôcok a výbavy pre prváčika netreba zabúdať ani na vhodne zvolené prezuvky. Myslieť by ste mali na to, že vaše dieťa v nich strávi väčšinu svojho dňa, a preto by mali spĺňať určité štandardy. Už v staršom článku sme spomínali, že až 98 % detí sa rodí so zdravými nožičkami. Viac ako polovica dospelých však trpí rôznymi deformáciami nôh.

 

Zabrániť tomu môžete aj tak, že vyberiete vhodné prezuvky pre vaše dieťa. Všímajte si teda materiál, z ktorých sú vyrobené, zvoľte správnu veľkosť a skontrolujte si aj pevnosť a tvarovanie podrážky

 

No a v neposlednom rade nezabúdajte, že dôležité pre prváčika je nielen to, či má všetky pomôcky, ktoré potrebuje a či má na nohách vhodnú obuv, ale aj správna strava počas dňa. Kúpte vášmu prváčikovi pekný desiatový box, ktorý budú obdivovať jeho noví spolužiaci a uvidíte, že sa vám doň podarí „prepašovať“ aj nejakú tú zdravú desiatu, ktorú má inak možno problém zjesť. :) 

 

Môj komentár