3 rady, ako správne vybrať capačky pre vaše bábätko

Napísal(a) spravca 18.06.2017 0 komentárov Blog,

3 rady, ako správne vybrať capačky pre vaše bábätko

 

98 % detí príde na svet so zdravými nožičkami. Ako je teda možné, že viac ako polovica dospelých trpí rôznymi deformáciami nôh? Odpoveď nemusíme dlho hľadať. Chyba je v obuvi. Vyberajte pre vaše bábätko topánky, ktoré sa postarajú o zdravý vývoj jeho nožičiek. Ako na to? 

 

 

Kedy je čas na prvé topánočky?

 

Nie sú topánky ako topánky. Tie „ozajstné“ topánky netreba (a ani by ste vlastne nemali) kupovať skôr, ako sa dieťatko začne stavať a našľapovať na celú nohu, čo býva približne okolo 11.-12. mesiaca. Dovtedy si úplne vystačíte s ponožkami, či už s tými klasickými alebo protišmykovými, či s capačkami. Niekedy dávno sme počúvali, že keď sa váš drobec začne snažiť o svoje prvé krôčiky, treba mu nasadiť na nohy topánky. To však nie je tak celkom pravda.

 

Vášmu malému zázraku celkom stačí, ak bude mať na nohe capačky tej správnej veľkosti z príjemného materiálu, ktorý nebráni zdravému vývoju nožičky. Rovnako to netreba preháňať ani s nevyhnutnosťou pevnej podrážky. Dôležité je, aby mala nožička v capačke dostatok priestoru a bola obalená príjemným, mäkkým materiálom.

 

Ako teda na samotný výber capačiek?

 

1. Prvoradá je veľkosť

 

To, akú veľkosť potrebuje váš drobec, zistíte pomerne jednoducho. Pomôcť vám môže buď naša tabuľka rozmerov, ktorú nájdete pri capačkách v našej ponuke, alebo klasické meranie.

 

Vek

Rozmer

Veľkosť

0 - 3 m

11.0 cm

16

3 - 9 m

12.0 cm

17

9 - 12 m

13.0 cm

18 - 19

12 - 18 m

13.5 cm

20 - 21

18 - 24 m

14.0 cm

22 - 23

2 - 3 r

15.0 cm

24 - 25

3 - 4 r

16.2 cm

26

 

Pri meraní nožičiek vášho drobca si však nepomáhajte žiadnym krajčírskym metrom, ale vezmite do rúk klasické pravítko. Postavte vaše dieťa na nožičky a zaznačte si na papier koniec päty a najdlhšieho prsta. Odmerajte obe nožičky a dbajte na to, aby malo dieťatko všetky prsty pekne vystreté. Ak neobstojí, zmerajte jednoducho pravítkom jeho chodidlo vtedy, keď je práve v pokoji. Napríklad v spánku. :) A myslite aj na to, že nožička vášho drobca potrebuje v capačkách aj dýchať. Preto je úplne v poriadku (ba priam sa to žiada), aby mali vaši najmenší pred prstami aj nejaký ten priestor navyše.

 

2. Dôležitý je aj strih a materiál

 

Je skutočne dôležité investovať do kvalitných materiálov. Capačky vášho drobca musia byť priedušné, ľahké a mäkké. My osobne odporúčame capačky, ktoré sú z vonkajšej strany vyrobené z bavlny, zatiaľ čo vo vnútri nožičku hreje organická bambusová bavlna. Presne takéto capačky vám ponúkame aj my v našom e-shope.

 

Vieme, že chcete, aby boli capačky aj pekné a vášmu drobcovi sa páčili, ale nenechajte sa uniesť zbytočnými módnymi výstrelkami. Voľte základné, jednoduché strihy, ktoré sadnú na nožičku a vášmu dieťatku ich jednoducho ako obujete, tak aj vyzujete.

 

3. Voľte si overených a kvalitných výrobcov

 

Klasické čínske obchody, prípadne veľké supermarkety, nie sú podľa nás tou najsprávnejšou voľbou. Capačky musia spĺňať normy o zdravotnej nezávadnosti. Ste si celkom istí, že capačky za pár drobných z čínskeho obchodu ich skutočne spĺňajú? Vyberte si predajcu, ktorému môžete dôverovať a ktorý vám poskytne všetky potrebné informácie.

 

Capačkami v našej ponuke si však môžete byť istí. Sú zdravotne nezávadné, vyrábané len z tých najkvalitnejších materiálov, medzi ktorými nájdete aj organickú bambusovú bavlnu a skutočne nám ide o to, aby sa zdravé nožičky vašich najmenších časom nezničili práve kvôli noseniu nesprávnej obuvi. 

Môj komentár