Chystáme sa do škôlky – zoznam vecí, ktoré deťom nemôžu chýbať

Napísal(a) spravca 25.08.2021 0 komentárov Blog,
 
Tešíte sa do škôlky? Pre nás mamy je to mnohokrát náročnejšie, ako pre samotné deti. Predsa len, už nemáme doma malé bábätko a nič už nebude ako pred tým. Z psychologického hľadiska je to obrovská zmena, na ktorú sa musíme pripraviť. 
 
Je dôležité o tom s dieťaťom v predstihu hovoriť a ubezpečiť ho, že to spolu zvládneme. Každé dieťa a mama to zvládajú samozrejme inak. Je to pre obe strany stresové obdobie, padnú aj slzičky, no je dobré sa pozitívne namotivovať. Čo tak spoločne vybrať detské oblečenie, alebo detský batoh za odmenu?
 
Každá škôlka má svoj presný zoznam toho, čo dieťa bude potrebovať, no existuje veľa vecí, ktoré vychádzajú zo skúseností mamičiek.  A tie sú často na nezaplatenie. 
 

 

Batohy a batôžky pre malých škôlkarov

 
Každý škôlkar túži mať svoj batôžtek . Dáva mu to pocit dôležitosti. Môže si v ňom nosiť všetko potrebné a preňho jedinečné. Detský batoh do škôlky vyberajte spolu s budúcim škôlkarom a nechajte ho zvoliť si ten, ktorý sa mu najviac páči. Bude mať z toho obrovskú radosť. Aj počas výletov v škôlke ho bude pyšne nosiť.
 
 

 

Dózy a dózičky na potraviny

 
Do škôlky sa samozrejme desiata nenosí, no v dnešnej dobe majú dokonca už aj malé bábätká a nielen škôlkari, rôzne potravinové alergie a intolerancie.  Po dohodne zo škôlkou si tak môže dieťa nosiť svoje vlastné jedlo v boxoch a dózach, ktoré sa vám potom zídu aj počas víkendových výletov. A dôležitý je jednoznačne aj pitný režim. Na ten nezabúdajme.
 
Desiatový box (v prípade intolerancie, alebo diéty)
Detský pohárik na pitie
Detská fľaša
 

 

Nepremokavé oblečenie – keď zaprší

 
Aj vaše deti sa tak radi naháňajú po daždi v mlákach? Detské oblečenie do dažďa je na tieto radovánky ako stvorené. No obrovskú radosť majú deti aj z detských dáždnikov.  Krásne, hravé a veselé dáždniky im určite spríjemnia upršanú cestu do škôlky. Niet väčšej radosti!
 
Ak ale potrebujú vaše ratolesti pri behaní v daždi viac voľnosti, určite sa im zídu detské pršiplášte. V škôlke budú chodievať na mnohé výlety a pršiplášť patrí k základnej výbave, ktorú musí mať v detskom ruksaku, každý správny škôlkar. 
 

Oblečenie a doplnky na stolovanie pre malého jasličkára

 
Mnohé mamičky sa vracajú do práce skôr, ako sú z ich deti škôlkari a majú doma rozkošných jasličkárov.  Jasličkári sú ešte stále bábätká, ktoré majú iné potreby a vyžadujú si inú pozornosť. Okrem našej nekonečnej lásky môžu v jasličkách (každé Jasle majú svoj vlastný zoznam) potrebovať na rozdiel od škôlkarov, aj niečo navyše. 
 
Pri učení samostatného stolovania sa im určite zíde krásny a praktický detský riad z ktorého bude radosť papať. A aby neskončilo všetko na detskom oblečení, detské podbradníky sú najlepšia záchrana! Silikónové podbradníky s veľkým vreckom dokonca zabránia tomu, aby jedlo neskončilo na zemi.
 
Pri obednom spánku deťom pomôžu mäkké mojkáčiky. Je dôležité, aby boli vyhotovené z kvalitných materiálov a aby poskytovali jasličkárom pocit bezpečia a istoty.  
 
Pre škôlkarov aj jasličkárov sú samozrejme potrebné aj papučky a vhodné detské oblečenie
 
Tepláky
Legíny
Tričko s krátkym rukávom
Tričko s dlhým rukávom
Pančušky
Krátke nohavice alebo suknička, ktoré v zime oblečiete na pančušky
 
Dôležitá je pohodlnosť oblečenia a aby deti neobmedzovalo pri hraní a zbieraní nových zážitkov. Tu je určite dobré pozerať na praktickosť oblečenia. Do skrinky je potrebné nachystať aj oblečenie náhradné (tepláky, tričko s krátkym rukávom, tričko s dlhým rukávom, ponožky, spodné prádlo).
 
Netreba zabúdať aj na to, že po lete prichádza jeseň a zima a preto sa treba pripraviť v detskom oblečení aj na to. 
 
 
 

A čo tak odmena za zvládnutie tejto udalosti?

 
Každé dieťa, či už škôlkar, alebo jasličkár si určite zaslúži nejakú odmenu v podobe hračky. Je dobré mu to sľúbiť pred samotným nástupom do škôlky, alebo jasiel. Určite ho to namotivuje a bude sa na vysnívanú hračku veľmi tešiť a všetko zvládne ľahšie.
 
Nástup do škôlky a jasličiek je významná udalosť, ktorú si zapamätáme navždy. Je to zmena a ďalší miľník pre naše deti. Buďme im oporou a majme radosť spolu s nimi.  
 
Príďte spolu s vašimi ratolesťami k nám do Babyvillage a navštívte náš #hravydetskyobchod. Nájdete u nás aj nádherný detský kútik. Poďte sa spolu s nami pripraviť na škôlku!
 
Autor: Barborka 

Môj komentár