Drevené hračky

Napísal(a) spravca 06.10.2020 0 komentárov Blog,

5 dôvodov, prečo je drevená hračka najlepším darčekom pod stromček

 

Asi už rozmýšľate, čo by vašich drobcov potešilo pod vianočným stromčekom. Ak ste tak ešte neurobili, je najvyšší čas začať. Kvalitné a pekné darčeky sa spravidla vypredávajú veľmi rýchlo. A medzi tie, po ktorých sa len tak zapráši patria určite drevené hračky. Preto sme sa rozhodli, že vám napíšeme, prečo by nemali chýbať v žiadnej detskej izbe a prečo sú výborným vianočným darčekom.

 

Toto je podľa nás 5 dôvodov, prečo sú drevené hračky „must have“:

 

  1. Drevené hračky sú overené časom. Naši starí rodičia sa hrávali s drevenými koníkmi, ťahali za sebou drevených káčerov, či strieľali z drevených prakov, lukov a kuší. A hračky vyrobené z dreva prežili dodnes a tešia sa stále väčšej a väčšej obľube.
  2. Sú vyrobené z ekologických materiálov, za použitia ekologických postupov. Sú zdravotne nezávadné a bez škodlivých chemikálií. Napríklad značka PlanToys odkupuje od farmárov staré kaučukové drevo a dbá na to, aby na mieste starých stromov boli vysadené nové. Navyše má tento výrobca krásnych drevených hračiek aj vlastnú bambusovú plantáž aby čo najmenej zaťažovala životné prostredie.
  3. Napomáhajú zdravému vývoju dieťaťa. A to rôznymi spôsobmi. Pomáhajú rozvíjať detskú motoriku, logické myslenie, kreativitu a predstavivosť.
  4. Drevená hračka ako nástroj na cvičenie. Napríklad balančná doska Wobbel je parádny príklad toho, ako sa dá drevená hračka použiť na rôzne druhy cvičenia.
  5. Drevená hračka ako dekorácia alebo nábytok. Niektoré drevené hračky sú tak krásne, že keď sa s nimi už deti nehrajú (čo sa nestáva veľmi často), môžete ich použiť ako dekoratívny prvok v interiéri. Iné drevené hračky môžete použiť ako stoličku, podložku pod nohy, servírovací stolík – áno, reč je opäť o balančnej doske Wobbel.  

 

Takže teraz už vieme, čo je na drevených hračkách také výnimočné. Poďme sa pozrieť na niektoré z nich bližšie.

 

Pre bábätká a menšie detičky sa hodia drevené hryzátka, drevené hrkálky alebo drevené hrazdičky. Drevo je príjemný a teplý materiál, ktorý deti veľmi obľubujú. Hračky majú povrch upravený tak, aby boli v prvom rade zdravotne nezávadné (nechceme aby naše deti žužlali nejaké chemikálie) a tiež aby sa do malých rúčok nezadierali triesky.

 

Pre troška staršie deti sú parádnym pomocníkom pri objavovaní tvarov napríklad drevené kocky a úplne najlepšia je drevená aktivity kocka, drevená vkladačka, drevené nasadzovacie krúžky, či drevená zatĺkačka a drevená stavebnica.

 

Špeciálnou a veľmi obľúbenou kategóriou drevených hračiek sú takzvané rolové hry. To sú hry, s ktorými sa dieťa zahrá napríklad na kuchára, opravára, muzikanta či predavača. Napríklad detská drevená kuchynka je už dlho jedným z najobľúbenejších produktov v našom eshope. Ku kuchynke sa dá doladiť drevený kávovar, hriankovač, čajové a kávové sady, drevený mixér, drevená zmrzlina, torta, drevenené koláčiky.... skrátka všetko čo potrebuje malý kuchár alebo hostiteľ. Pre malého predavača je k dispozícií drevený predajný stánok s ovocím, zeleninou, drevenou pokladňou a drevenou váhou. Malý opravár sa zahrá s dreveným ponkom, či drevenou garážou. A malého šoféra určite poteší drevené autíčko alebo drevený vláčik. Pre malých muzikantov je k dispozícií drevená gitara, drevený bubon a mnoho iných drevených hudobných nástrojov. A ozaj, nesmieme zabudnúť na drevený domček pre bábyky. Je z čoho vyberať :-)

 

S drevenými hračkami sa zabaví celá rodina. Drevené pexeso, drevené človeče nehnevaj sa alebo shuffle board vám spríjemní rodinné spoločné chvíle.

Úplne samostatnou katogóriou je balančná doska Wobble. O tejto univerzálnej hračke, cvičebnej pomôcke, či doplnku sa viac dočítate v našom ďalšom blogu.

Dúfame, že sme vám takto aspoň troška pomohli s výberom darčeka na Vianoce. A šup-šup, rýchlo sa míňajú :-).

 

Vaša Jarka

https://www.babyvillage.sk/hracky/h-drevene-hracky

 

Štítky: drevene hracky

Môj komentár