3 tipy ako využiť balančnú dosku Wobbel

Napísal(a) spravca 25.04.2020 0 komentárov Blog,
 

Balančná doska Wobbel je univerzálnym nástrojom pre cvičenie, hračkou aj interiérovým doplnkom a pomocníkom v jednom

 

Pomerne často sa nás pýtate na čo všetko sa dá využiť hojdacia doska Wobbel. Preto sme sa rozhodli, že sa pokúsime vaše otázku zodpovedať formou blogu, aby ste mali pár tipov vždy poruke a nemuseli ich hľadať niekde vo facebookovom alebo instagramovom feede.

 

Asi ani netreba pripomínať, že pri výrobe balančných dosiek Wobbel sú dodržiavané tie najprísnejšie štandardy a normy. Či sa jedná o výber dreva, použitie flisu alebo laku. Všetky materiály sú pečlivo vyberané a testované. A navyše je vyrábaný s láskou, majitelia a dizajnéri testovali prvé prototypy na vlastných deťoch. Heslom značky Wobbel je „Detská hračka, ktorá rozhýbe malých aj veľkých“. Takže z toho je zrejmé, že balančnú dosku môžu využívať tak deti, ako aj dospeláci.

 

Deti hojdacie dosky proste milujú. Môžu ich využívať na hojdanie, pričom posilňujú svoje svalstvo a trénujú rovnováhu. Zároveň deti veľmi radi využívajú balančné dosky napríklad ako hojdacie kreslo, malý stolík, most, po ktorom sa preháňajú pri hre s autíčkami... je to proste univerzálna drevená hračka.

 
 Ale poďme pekne poporiadku. Toto sú naše 3 tipy na využitie balančnej dosky Wobbel:
 

1. Balančná doska Wobbel ako nástroj na cvičenie pre deti (aj dospelých)

 
Jednoduchý dizajn motivuje deti k rôznorodému využívaniu hojdacej dosky. Môžu sa na nej hojdať v stoji alebo v sede, šmýkať sa po nej, tlačiť ju, točiť ju, preskakovať, podliezať.... Najlepšie na tom je, že deti pri hre zapájajú rôzne svalové partie, rozvíjajú jemnú aj hrubú motoriku, obratnosť a stabilitu bez toho, aby o tom vedeli. S balančnou doskou Wobbel Original môžu cvičenie s deťmi absolvovať aj ich rodičia.
 
Ako návod na cvičenie pre deti môžete použiť aj tieto kartičky, na ktorých sú zobrazené rôzne cviky. Kartičky boli vyrobené v spolupráci s učiteľom jogy a fyzioterapeutom. Cviky pre deti boli teda vyberané pod dohľadom odborníkov.
 
 

S pomocou balančných dosiek Wobbel môžete napríklad zorganizovať skupinové cvičenie jogy alebo len tak si zacvičiť s deťmi pod holým nebom. Napríklad takto:

 

 

 

 

2. Balančná doska Wobbel ako hračka

 
Asi sa zhodneme, že je nesmierne dôležité podporovať v deťoch kreativitu. A tu vám vie byť Wobbel veľmi nápomocný. Balančná doska podporuje aktívnu a nápaditú hru. Môže poslúžiť ako loď, most pre autíčka, tunel, domček pre bábiky, pevnosť, šmykľavka... a mnoho iného. Hojdacia doska je veľmi intuitívna hračka. Deti nájdu stovky rôznych spôsobov, ako ju zapojiť do hry. A navyše sa parádne kombinuje s inými hračkami. Napríklad s dráhou pre autíčka od Waytoplay alebo so samotnými autíčkami.
 
 

 

 

3. Balančná doska Wobbel ako interiéový doplnok a pomocník

 
Keď sa drobci pri hre s hojdacou doskou unavia, môžu ju použiť ako hojdacie kresielko alebo ležadlo a oddýchnuť si na nej. Môžu ju tiež využiť ako stolík, na ktorom môžu servírovať čaj pre svoje bábiky. A ak na niečo nevedia dočiahnuť, môžu balančnú dosku využiť ako podstavec, či podnožník. Najlepšie na hojdacej doske je, že vďaka svojmu jednoduchému, no originálnemu dizajnu vám vôbec nebude vadiť, keď bude len tak „pohodená“ v obývačke.
 
 
Veríme, že sme vám týmto „krátkym“ blogom zodpovedali vaše otázky a že teraz už môžete naplno využívať vašu hojdaciu dosku. U nás je o balančnú dosku neustále bitka. Je to parádna vecička, ktorú chcú všetci používať :-)
 
Wobbel nájdete tu: https://www.babyvillage.sk/wobbel

Môj komentár