Starostlivosť o detské pančuchy. Ako prať, žehliť, sušiť?

Napísal(a) spravca 28.11.2017 0 komentárov Blog,

Starostlivosť o detské pančuchy. Ako prať, žehliť, sušiť?

 

Detská pokožka je náchylná na rôzne alergické reakcie, začervenania, ekzémy či vyrážky. Preto treba byť opatrný nielen pri výbere oblečenia, ale aj pri pravidelnej starostlivosti. Čo napríklad také detské pančuchy?

 

 

V prvom rade: zvoľte správny materiál

 

Tým je jednoznačne bavlna. Hlavnou zložkou materiálu detských pančúch by mala byť prírodná bavlna. Tá je príjemná, deti netlačí, neškriabe, je mäkká a pohodlná. Ak teda pančušky, tak jedine bavlnené.

 

Nové pančušky pred nosením vždy vyperte

 

To platí v podstate pre všetko detské oblečenie. Jedna vec je, že nikdy neviete, kto daný kúsok oblečenia držal v rukách pred vami, ale druhá vec je aj tá, že od výroby mohli v oblečení zostať rôzne chemikálie. Najmä, ak nakupujete prevažne vo veľkých obchodných reťazcoch a supermarketoch. To, že oblečenie vyzerá byť čisté, neznamená, že také naozaj aj je.

 

Zároveň sa odporúča detské oblečenie vždy prať v automatickej práčke. Ručným praním nezničíte všetky baktérie a nečistoty tak dôkladne, ako to dokáže práčka.

 

Spodnú bielizeň vždy žehlite

 

Spodnú bielizeň nezabúdajte aj žehliť. Práve žehlením sa zničia posledné baktérie, ktoré mohli na oblečení po vypratí zostať, bielizeň zmäkne a bude pohodlná. Žehlite však obrátene.

 

Detské pančuchy, ktoré sú posiate vzormi, či sú z umelých materiálov však netreba vždy žehliť. To platí skutočne len pri bežnom oblečení a spodnej bielizni. To, či vami vybrané konkrétne pančuchy žehliť alebo nie, zistíte na symbole na pančuchách alebo na stránke predajcu. Na našej stránke je táto informácia vždy uvedená pri konkrétnom type pančúch.

 

Niekoľko tipov, ako na starostlivosť o detské pančuchy:

 

  • Pančuchy (najmä tie vzorované) vždy perte obrátené,
  • perte na 30 stupňov v automatickej práčke,
  • nepoužívajte bielidlo,
  • nesušte v sušičke,
  • pri novorodeniatkach obmedzte aviváž.
  •  

Na pranie vždy používajte detské pracie prostriedky

 

Tie nájdete v každej väčšej drogérii. Na našom trhu je ich pomerne dosť, takže vyberať si budete mať z čoho. Bežné pracie prostriedky (prášky aj gély) totiž obsahujú zbytočne veľké množstvo chemikálií, ktoré by mohli jemnej pokožke dieťatka ublížiť.

Môj komentár