Kompletná výbava pre zimné bábätko. Čo obsahuje?

Napísal(a) spravca 22.11.2017 0 komentárov Blog,

Kompletná výbava pre zimné bábätko. Čo obsahuje?

 

Bábätká narodené v lete majú predsa len jednu výhodu. Ich výbava pri narodení je podstatne menšia ako pri zimných novorodeniatkach. Práve preto však výbavu zimných bábätiek neradno podceniť. Poradíme vám, čo všetko by mala zahŕňať.

 

 

O tom, čo všetko si máte zbaliť do pôrodnice pre vás a pre vaše bábätko, sme už písali. Základné hygienické potreby a oblečenie už asi máte prichystané. Čo všetko ešte musíte prikúpiť, ak čakáte bábätko v zime či v neskorú jeseň?

 

Čo treba do pôrodnice, čo letné dieťatko nepotrebuje?

 

Všeobecný zoznam toho, čo potrebuje vaše bábätko do pôrodnice, nájdete v našom staršom článku. Okrem toho však dieťatko, ktoré sa narodí v období od novembra do marca potrebuje aj:

 

  • Hrubšiu a teplejšiu bavlnenú čiapočku (ideálne aj dve),
  • Bundičku a teplý kabátik,
  • Teplé rukavičky,
  • Hrubší overal aj s kapucňou,
  • Body s dlhým rukávom a svetrík,
  • Viacero párov teplých ponožiek.

 

Nezabúdajme na fusak

 

Fusak je ideálnym miesto na spanie pre bábätko. Skvelé je na ňom to, že ho využijete nielen v nemocnici, ale aj v autosedačke, na sánkach či v kočíku. Ak teda čakáte zimné bábätko, práve fusak je to, čo by ste mali zháňať.

 

Na trhu je viacero typov fusakov. Pozerať by ste však vždy mali na to, aby bol fusak pohodlný, vode a vetru odolný, jednoduchý na údržbu a čistenie, priedušný a z kvalitných materiálov. Pri výbere sa zamerajte nielen na to, aby mal fusak tú správnu veľkosť, ale typ materiálu by mal zodpovedať tomu, v akej časti Slovenska žijete. Na juhu sú zimy slabšie, zatiaľ čo na severe je páperový fusak priam nevyhnutnosťou. Ak potrebujete s výberom fusaku poradiť, prečítajte si náš starší článok, v ktorom sa tomu venujeme podrobne.

 

Ako sa v zime obliecť na prechádzku

 

Mnoho čerstvých mamičiek sa často pýta, ako obliecť bábätko na zimnú prechádzku. Koľko vrstiev je ideálnych? Ako zakryť kočík? Zimná prechádzka však nie je žiadna veda. Vaše bábätko na nej potrebuje: body, dupačky, ponožky, svetrík, teplú bavlnenú čiapočku, rukavičky, šálik, overal a zateplené papučky.

 

Takto oblečené bábätko následne uložíte do fusaku, ktorý umiestnite do kočíka. Pod fusak nezabudnite rozprestrieť aj teplú deku. Deku takisto vyberajte podľa ročného obdobia. Ľahké letné deky nie sú vhodné do kočíka v zime. Ideálne sú napríklad flísové či vlnené podložky alebo hrubšia deka, ktorú preložíte na niekoľko vrstiev. Tak bude chrbátik vášho bábätka v teplúčku.

 

Pri zimnom bábätku sa vždy riaďte tým, aby ste kupovali hrubšie a teplejšie oblečenie, nezabudli na zimný fusak, deky a prikrývky. Ak sa dá, voľte radšej prírodné materiály, ktoré budú priedušné a vaše dieťatko sa v nich nebude potiť.

Môj komentár