Tipy na vianočné darčeky pre deti a bábätká

Napísal(a) spravca 02.11.2018 0 komentárov Blog,

Tipy na vianočné darčeky pre deti a bábätká 

 
 
Už o pár týždňov sú tu Vianoce a mňa to aj tento rok zastihlo trošku nepripravenú. Akoby to bolo včera, keď sme s rodinou trávili letnú dovolenku a zrazu je november. Ten čas neuveriteľne letí a ja si opäť uvedomujem, že ešte nemám nakúpené darčeky. Našťastie viem vianočné darčeky pre deti poriešiť vcelku rýchlo vďaka nášmu e-shopu. No s tými pre dospelákov sa potrápim troška viac. 
 
Aj vy patríte medzi uponáhľané maminy a tatinov, ktorí nestíhajú riešiť vianočné darčeky už v auguste? Podľa mňa je nás väčšina. Je proste taká uponáhľaná doba. Keďže vás úplne chápem, rozhodla som sa pre vás spísať pár nápadov na darčeky pre vašich drobcov a možno aj pre vás.
 
 
Na začiatok pár všeobecných rád:
 
Nekupujte darčeky len preto, aby ste kupovali darčeky. Nevyhadzujte peniaze za nezmyselné hračky, ktoré deti použijú maximálne raz a potom iba zaberajú miesto v detskej izbe (alebo v obývačke). Nákupom hračky sledujte konkrétny cieľ (rozvoj dieťaťa, pomoc rodičom....)
Babky, tety, príbuzní, poraďte sa s rodičmi, opýtajte sa čo podľa nich ich bábätko alebo staršie dieťa potrebuje
Nenápadne sa opýtajte priamo detí, no následne si to vždy overte s ich rodičmi :-) 
Nakupujte rozumne, berte ohľad na životné prostredie
Snažte sa nájsť originálne a dizajnové veci. To, s čím sa deti hrajú, čo si obliekajú má na ich vývoj významný vplyv. 
 
 

Vianočné darčeky pre bábätká vo veku 0 až 6 mesiacov

 
Malé bábätká si ešte veľmi neuvedomujú, aký darček od vás dostanú. Je potrebné sústrediť sa na ich primárne potreby. Snažte sa  nájsť niečo, čo pomôže bábätku lepšie zaspať, utíši ho alebo ho ochráni pred chladom. Ideálne, ak je to zároveň aj pekný dizajnový kúsok, čo určite poteší jeho maminu. 
 
Pekným darčekom môže byť napríklad cumlík. Dnes už môžete nájsť krásne a veľmi praktické cumlíky, ktoré perfektne doladia outfit vášho bábätka. Hitom posledných mesiacov sú cumlíky BIBS (priniesli sme ich na Slovensko ako prví, na čo sme veľmi hrdí). Cumlíky od Elodie Details sú na trhu už podstatne dlhšie, no každá kolekcie prinesie krásne novinky, ktoré si navyše môžete zladiť s úžasnými klipmi. 
 
 
 
Tíšenie a zaspávanie bábätiek je niekedy celkom náročné. Takže darčekom, ktorý mu v tom pomôže určite nič nepokazíte. Napríklad svetelný projektor, ktorý zároveň hrá utišujúce melódie je na to ideálny. Výborným vianočným darčekom sú tiež kolotoče nad postieľku, zvukové hračky alebo hracie deky s hrazdičkami. A netreba zabudnúť ani na prítulných mojkáčov.
 
 
 
Bábätká je potrebné chrániť proti chladu. Či už v interiéri, na čo sú ideálne mušelínové dečky alebo v exteriéri, kde sa zíde fusak alebo deka do kočíka. Tu sú pre nás číslom jedna doplnky od Elodie Details.
 
 
Výborným darčekom môže byť aj oblečenie. Napríklad pohodlné body vyrobené z bio bavlny, alebo krásne sety pre novorodencov, v ktorých nájdete 2 čiapočky, rukavičky a capačky. Ozaj, capačky sú samé o sebe výborným darčekom.
 
 
 
Na záver len pripomínam, že pri darčeku pre novorodenca si obzvlášť dávajte pozor na zdravotnú nezávadnosť.  
 
 

Vianočné darčeky pre bábätká a deti vo veku 6 až 24 mesiacov

 
Bábätká a deti v tomto veku sú už vnímavejšie. Už vám vedia povedať, či sa im váš darček páči alebo nie :-). Teda aspoň tie trošku staršie. Preto je už potrebné viac počúvať. Primárne by sme sa mali zamerať na darčeky, ktoré pomáhajú rastu a rozvoju.
 
Bábätkám začínajú rásť zúbky, preto sú výborným darčekom hryzátka. Napríklad zvieraktá od Tikiri Zoo alebo zvieratká, zelenina, či autíčko od Oli & Carol. Navyše môžete použiť tieto hryzátka aj ako hračky do vody.
 
 
V tomto veku začínajú bábätká a detičky s prvými príkrmami a prechádzajú na tuhšiu stravu. A to vie byť teda riadny neporiadok. Určite to poznáte. Podbradníky, či prestierania sú v tomto prípade výbornými pomocníkmi. Ideálne, ak sa dajú umývať v umývačke (ako tie od We Might Be Tiny). Originálny riad tiež určite poteší každého malého kreatívca. 
 
 
Pri zaspávaní si deti vedia predstaviť všetkých možných bubákov. Kúsok svetla je pre nich na nezaplatenie. Krásne svetlá v originálnych dizajnoch si určite hneď obľúbia.  
 
 
A samozrejme hračky. Tých nemajú deti nikdy dosť. Ja osobne uprednostňujem kvalitu nad kvantitou. Napríklad kvalitné a nápadité hračky do kočíka, mäkké hračky a v neposlednom rade veľmi populárne drevené hračky.
 
 

Vianočné darčeky pre deti vo veku nad 2 roky

 
Tak tu už musíme byť veľmi opatrní. Deti už si celkom bystré a vyberavé :-)
 
Ak im chcete podarovať hračky, mali by prinášať nejakú emóciu. Dobrodrúžo, pocit užitočnosti, pokorenie strachu z neznáma, či poučenenie.... Výbornými vianočnými darčekmi sú napríklad drevené odrážadlo, indiánske típi alebo drevená kuchynka. Rozvoju mysle a pamäte napomôže pexeso alebo puzzle.
 
 
Ďalšou kategóriou môže byť príprava na výlet. Pekným darčekom určite môže byť napríklad batôžtek, s ktorým môže drobec objavovať blízke aj ďaleké končiny. Do batôžku si môže vložiť desiatový box alebo termosku.
 
 
 
Deti v tomto veku už začínajú vnímať dizajn. Poznám to z vlastnej skúsenosti. Nákup čohokoľvek do detskej izby musím s nimi odkonzultovať. Pekným darčekom môže byť napríklad plagát alebo krásne nástenné hodiny. A malých drsňákov a drsňáčky potešia detské tetovačky. A keďže je treba ich učit poriadku, hodia sa aj úložné boxy.
 
 

Vianočné darčeky pre maminy

 
A určite netreba zabudnúť na maminy. Pekným kočíkom, prebaľovacou taškou, príručnou taškou alebo organizérom nič nepokazíte. Pozor, tu je ale konzultácia vopred nevyhnutnosťou! :-)
 
 
A ešte jeden bonusový typ. Ak máte vo svojom blízkom okolí  niekoho (napríklad babku), kto rád nakupuje a daruje štrikované svetre a iné vychytávky na oblečenie, skúste ho nenápadne nasmerovať na oblečenie z nášho e-shopu. 
 
 
Fúúúú, nejak som sa rozpísala. No hádam som vám aspoň troška uľahčila výber vianočných darčekov pre vaše bábätká a detičky. Niekedy to vie byť celkom náročné. 
 
Jarka
 

Môj komentár