Dovolenka na Slovensku s deťmi

Napísal(a) spravca 22.07.2020 0 komentárov Blog,

Rozmýšlate ako stráviť dovolenku s deťmi na Slovensku?

 

Tento rok je iný. Začalo sa to pozvoľna letmými správami o víruse niekde v Číne a skončilo sa to ztvorenými škôlkami, školami, obchodmi a pre mnohé z nás (vrátane mňa) aj povinnou prácou z domu. 


A keďže situácia ešte stále nie je úplne bezpečná, ani prázdniny asi nebudú vyzerať úplne štandardne. Toto leto preto strávime na Slovensku. Pripravili sme si pre vás tipy, ako sa na dovolenku s deťmi na Slovensku pripraviť a kam s deťmi na výlet.

 

S deťmi v meste

 

Na Slovensku je veľa krásnych miest vhodných na výlety s deťmi. Napríklad taká Banská Štiavnica, Trenčín, Bardejov, Bratislava, Košice... Stačí si vybrať. Keďže dovolenka v meste je o chodení a spoznávaní prírodných a kultúrnych pamiatok, nesmiete zabudnúť na kvalitnú obuv, ideálne pohodlné a vzdušné sandálky. K nim už len zladiť detský batôžtek a slnečné okuliare, a outfit dokonalého výletníka je dotvorený! A ak by náhodou pršalo, treba mať poruke parádny dáždnik. Samozrejme, netreba zabúdať na štýlové oblečenie. Či už chlapčenské alebo dievčenské. Sme predsa v meste. :-) 

 

 

S deťmi na túre a v lese

 

Tak tu sú možnosti takmer neobmedzené. Slovensko je neskutočne krásne a členité. No na výlety s deťmi sa treba dobre pripraviť. Do ruksaku nezabudnite zabaliť fľašu na vodu a desiatový box, do ktorého mamina vloží dobroty. Proti neodbytným komárom sa musíme vybaviť repelentom, ktorý je účinný, no zároveň nedráždi citlivú detskú pokožku. A keďže na túre zvykne aj zapršať, nezabudnite na gumáky či pršiplášť. Suchá nôžka je najviac. 

 

 

S deťmi pri vode

 

Aj keď nejdeme k moru, vodu si neodpustíme. To by sme našim deťom neurobili. Pozor, i na Slovensku je potrebné chrániť naše deti pred slniečkom. Dobrý a ľahko roztierateľný krém pred i po opaľovaní je povinnou výbavou. K vode patria aj plavky. Nemusia byť práve s motívom od Disney. Dá sa to aj ináč. Funkčnejšie a štýlovejšie, napríklad si všimnite tie od Liewood alebo Rylee and Cru. A aby sme deti ochránili od ostrých kamienkov, nesmieme zabúdať ani na topánočky do vody. Samozrejmosťou sú okuliare s UV ochranou a klobúčiky. Najväčším nepriateľom detí je nuda, a tak sa pred odchodom na výlet presvedčte, že ste drobcom pobalili niečo na spestrenie dní – obľúbené knižky, bábiky, autíčka či hračky do vody. Vedierko a lopatka do piesku darujú rodičom veľa času na čítanie obľúbenej knižky. A ak si k vode chcete zobrať niečo "podzub", určite sa vám hodí chladiaci box.

 

 

#hravydetskyobchod 

 

Všetko, čo sme v tomto blogu spomenuli, nájdete v našom spoločnom priestore #hravydetskyobchod na Tomášikovej 50/E v Bratislave, ktorý zdieľame spolu so suprovým obchodom s detskou obuvou Ježko Bežko. A samozrejme to nájdete aj na našich e-shopoch.

A len pre zaujímavosť, tie dve rozkošné deti z fotiek sú naše :-). Milo (Babyvillage) a Grétka (Ježko Bežko).

 

 

Kam  s deťmi na výlet

 

Na záver pre vás máme dva parádne tipy na výlety, na ktorých sme sa sami zúčastnili. Boli sme z nich úplne unesení (teda hlavne naše deti). Určite sa oplatí tieto miesta navštíviť. V obidvoch prípadoch ide o kombináciu krásneho prostredia s možnosťou rôznych výletov a štýlového, útulného a jedinečného ubytovania:

 

https://chatyurbanovesestry.sk

/https://forrestglamp.sk/ (Ináč, tento blog vzniká práve na tomto mieste. :-) )

 

A ozaj, aby som nezabudla. Za krásne fotky ďakujeme úžasnej Kristíne Botlovej

 

Vaša Jarka

 

 

 

 

Môj komentár