Ako správne vybrať fľaše pre deti a vyhnúť sa chorobám?

Napísal(a) spravca 01.01.2018 0 komentárov Blog,

Ako správne vybrať fľaše pre deti a vyhnúť sa chorobám?

 

Veľké množstvo fliaš na trhu je vyrobených z nekvalitných plastov. Umelohmotné obaly hrajúce všetkými farbami nás lákajú na svoj chutný obsah. Ak sú takéto fľaše určené na skladovanie nebezpečných chemikálií, dá sa to stráviť. Čo však fľašky na pitie?

 

 

Nebezpečné mikroskopické častice

 

Obalový priemysel nestíha vyrábať obaly na všetky produkty a potraviny kvôli masívnemu dopytu. Postupne si to odnáša aj kvalita ich výrobkov. Vedeli ste, že napríklad v potravinárstve sa vyžaduje zdravotná nezávadnosť obalov rovnako prísne, ako nezávadnosť samotného jedla/nápojov?

 

Avšak, len máloktorý výrobca toto v dnešnej dobe skutočne dodržuje. Na výrobu sa používajú lacné materiály, podradné druhotriedne plasty, ktoré dokážu napáchať škodu v každom tele. To detské sa však len ťažko ubráni zásahu tisícok nebezpečných látok.

 

Určite ste ten názov už počuli. Skratka BPA označuje jeden z najnebezpečnejších plastov, ktoré dokážu v našom tele vyvolať nepríjemné zápalové procesy. Takáto látka nemá v ľudskom tele čo hľadať. Avšak, nájdeme ju takmer v každom plastovom obale, z ktorých sa pri vyšších teplotách uvoľňuje do nášho tela.

 

Ako sa takýmto produktom vyhnúť?

 

Jedine nákupom kvalitných detských fliaš od renomovaných predajcov.  Nie všetky plasty sú tak nebezpečné a pri správnom zaobchádzaní sa z nich neuvoľňujú spomínané látky. Vo všeobecnosti sa plasty kategorizujú do niekoľkých skupín, ktoré sa však nemusíte učiť. Vždy sa však predajcu, o ktorom máte pochynosti, spýtajte na pôvod výrobku a na zdravotné riziká spojené s jeho používaním. 

 

V dnešnom svete do seba dostávame dosť toxických látok aj nedobrovoľne. Vyvarujme sa aspoň tým zdrojom, ktoré vieme ovplyvniť – napríklad používaním správnych potravinárskych výrobkov v našej kuchyni.

 

Môj komentár