3 veci, ktoré treba zohľadniť pri výbere detského oblečenia

Napísal(a) spravca 26.08.2017 0 komentárov Blog,

 

3 veci, ktoré treba zohľadniť pri výbere detského oblečenia

 

Myslíte si, že vybrať oblečenie pre dieťa je jednoduché? Tak to ste to pravdepodobne ešte nikdy nerobili. :) Detské oblečenie by malo spĺňať viacero kritérií, o ktorých vám v tomto článku niečo povieme.

 

 

Aj my dospelí niekedy v obchode aj dvadsať minúť premýšľame, či si máme to tričko kúpiť, alebo nie. A to sa často rozhodujeme len podľa toho, či sa nám až natoľko páči. Pri deťoch a bábätkách je to však ešte horšie. Tam musíte zohľadniť viacero vecí. Napríklad aj:

 

  • materiál detského oblečenia,
  • množstvo, ktoré kupujete,
  • strih oblečenia,
  • veľkosť oblečenia,
  • pohodlie vášho drobca,
  • cenu detského oblečenia,
  • kvalitu.

 

Povedzme si niečo viac o tých troch najhlavnejších. O materiáli, pohodlí a tej správnej veľkosti.

 

1. Nepodceňujte materiál detského oblečenia

 

Najhoršie, čo môžete v prípade detského oblečenia urobiť, je, ak oblečiete vášho drobčeka do ťažkých umelých materiálov, v ktorých jeho pokožka nedýcha, potí sa a je vystavená zbytočným toxínom, chémii a umelinám. Každý lekár, odborník aj laik vám povie, že materiál, ktorý by mali nosiť vaše deti, je jednoznačne kvalitná bavlna.

 

Bavlna je tenká, príjemná na dotyk a v horúčavách má aj dobré absorpčné vlastnosti. Kupujte však kvalitné bavlnené oblečenie od overených výrobcov. Aj bavlnené oblečenie, ktoré je napustené umelými farbivami, môže nakoniec spôsobiť viac škody ako osohu.

 

2. Vyberte len tú správnu veľkosť

 

Večný problém rodičov. Deti rastú ako z vody a vybrať im tú správnu veľkosť môže byť niekedy naozaj problém. Niektorí rodičia vyberajú veľkosť oblečenia podľa veku ich drobca. Iní zase podľa výšky dieťatka. Veľkosti detského oblečenia sa začínajú číslom 50, ktoré je určené pre maličké batoľatá či novorodeniatka. Následne sa veľkosti navyšujú vždy po 6 centimetrov.

 

3. Nech sa drobec cíti pohodlne

 

Strih je takisto mimoriadne dôležitý. Vyberajte také oblečenie, ktoré nebude v žiadnom prípade brániť pohybu vášho drobčeka a také, v ktorom mu nebude nič brániť v jeho zdravom a ničím nerušenom vývoje. Strih oblečenia by mal byť teda voľný, vzdušný a neobmedzujúci.

 

Strih je však dôležitý nielen pre pohodlie vášho dieťatka, ale aj preto, aby sa vám váš drobec ľahko prezliekal. Nie je nijakým prekvapením, že deti menia oblečenie často. Učíte ich odvyknúť si od plienky, raňajkujú, obedujú, večerajú, hrajú sa vonku, veselo sa niekam rozbehnú a spadnú… Myslíme, že nemusíme vymenovávať. :)

 

Preto je dôležité, aby sa s oblečením aj ľahko manipulovalo. Pre bábätká, ktoré väčšinu času preležia, je napríklad vhodné voliť detské oblečenie so zapínaním vpredu. Vyzliekanie cez krk im tak či tak nie je pohodlné a vy si jednoduchým zapínaním iba uľahčíte prácu. Takisto pozerajte aj na to, kde je na oblečení umiestnená guma. Snáď vám nemusíme vysvetľovať, že by sa nemala nachádzať nikde v okolí krku, pása, ručičiek a nôh drobčeka.

 

Vybrať detské oblečenie nie je ani zďaleka jednoduché. Dôležité je okrem všetkého zvoliť si aj toho správneho predajcu. Ak takého hľadáte, neopúšťajte našu stránku a prezrite si našu ponuku vysoko kvalitného detského oblečenia, ktoré nenájdete v žiadnom supermarkete. :)

 

Môj komentár